Tuesday, May 24, 2005

Tre korta om kvällens debatt

Har precis sett debatten mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt med studentsförbundsvänner vid Möllan i Malmö. Här kommer tre korta tankar:

1. Reinfeldt gjorde om det misstag som Bush gjorde i första debatten mot Kerry; det kändes som om han var nervös och bara hade material för en halvtimme. Han lät sig styras, upprepade sina egna argument och lyckades aldrig riktigt gå på offensiven.
2. När ska moderaterna lära sig attt klä sig som folk? Ful färg på slipsen och en skjorta som var för trång i halsen gjorde att Reinfelds huvud såg ut som ett ägg. Framtoning är viktigt, och tillsammans med Perssons naturliga säkerhet framstod Reinfeldt som en blek figur.
3. När Adaktusson inte förmådde styra debatten borde Persson ha pratat mer om en pro-aktiv, konkret tillväxtagenda. Dessutom kunde han ha slagit på Reinfeldts svaga områden. Varför sänker moderaterna biståndet med åtta miljarder? Innebär moderat miljöpolitik något mer än skatttesänkningar på bensin och skyddsjakt på rovdjur?

Sammanfattning: Med detta lilla minus i kanten framstår Persson som en klar debattvinnare. Nu gäller det att inte tappa initiativet som Kerry gjorde. Full fart framåt! Nu ska jag ta en öl på Möllan.

3 Comments:

Blogger joakim said...

fan vad snabb du är! men du måste ändra så att man kan kommentera även utan blogspotkonto. annars får du en kommentatorsfunktion enbart använd av supernördar.

joakim

24/5/05 22:49  
Blogger Dico said...

I egenskap av just nu runtsurfande supernörd vill jag påpeka att förutom kläderna (som självklart är viktiga) kan även politiken ha betydelse...

25/5/05 23:09  
Blogger Eric Sundström said...

Joakim: nu kan alla lämna kommentarer!
Dico: visst, politiken är viktigast, och det är därför som jag tycker att Persson skulle ha varit mer offensiv och berättat om hur vi ska få fler i arbete.

27/5/05 14:57  

Post a Comment

<< Home