Saturday, November 26, 2005

Ledarstick om artikel i Frihet!

På ledarsidan i lördagens SvD (ej på nätet) finns ett ledarstick som kommenterar en artikel om CUF som jag har skrivit i det senaste numret av SSUs tidning Frihet. I ledarsticket skriver Per Ericson att "sossarna saknar den gamla centern, som gärna sökte allierade i vänsterfältet. Få andra har anledning att dela denna nostalgiska längtan".

Det är inte överraskande att Per Ericson är nöjd över att centerpartiet och CUF nu är lika högervridna som SvDs ledarsida. Däremot verkar de bli besvärade när någon sakligt beskriver hurt fort förändringen har gått, och jämför dagens CUF med de centerungdomar som på 1970-talet hade gemensamma kampanjer med SSU och kallades för såväl "Gröna khmerer" som "Åsa-Nisse marxister". Men jag tackar ödmjukt för uppmärksamheten.

Artikeln om CUF finns ännu inte på nätet eftersom SSU precis håller på att göra om sin hemsida (premiär 1/12). Men Frihets utmärkte tf chefredaktör Jocke, en riktig Fred Perry-sosse med bra koll på såväl politik som musik och kläder, har lovat att den ska läggas ut på den nya hemsidan så snart som möjligt. Då lägger jag ut en länk här, och då om inte förr kan ni läsa artikeln som stör Per Ericson så mycket.

4 Comments:

Blogger Marcus Friberg said...

Fred Perry-sosse: bra koll på såväl politik som kläder?

26/11/05 23:51  
Blogger Eric Sundström said...

Precis, en Fred Perry-sosse är i regel en progressiv internationalist och EU-vän som betonar såväl tillväxt som välfärd. Vid sidan av politiken läggs en för stor del av lönen på kläder och skivor (helst inköpta på Pet Sounds i Stockholm). För en Fred Perry-sosse är det självklart att ha koll på vem som spelade bas i The Clash, var du får tag på kläder gjorda av CP Company, hur England ska lyckas spela med såväl Gerrard som Lampard på mittfältet, samt hur det går med arbetsgruppen som Nuder och Gordon Brown pratade om i Almedalen i somras. Typ, och med glimten i ögat...

30/11/05 10:12  
Blogger Anna, Fair and True said...

Hade inte hört talas om Fred Perry-sosse men det känns extra kul eftersom jag faktiskt jobbade ett halvår på Fred Perry-butiken i Covent Garden i London för några år sedan :)

30/11/05 12:57  
Blogger Eric Sundström said...

Jag var i London för två veckor sedan och var bara vid Covent Garden sent på kvällen. Då stod jag utanför den stängda Fred Perry-butiken och trånade... Uttrycket Fred Perry-sosse har jag använt i diskussioner ngn gång bara för att exemplifiera den klick i socialdemokratin (oftast grabbar, men inte bara) som verkligen gillar sosseriet, med betoning på internationella frågor, OCH kläder OCH engelsk fotboll OCH musik. Känns tyvärr ganska grabbigt, men kan användas med glimten i ögat. Eller? (Tror mig dock veta att begreppet har spritt sig till Bryssel där sossekansliet ibland har Fred Perry-fredag, dvs vårdad men lite ledigare klädsel.

30/11/05 18:45  

Post a Comment

<< Home