Friday, December 02, 2005

Lite inrikespolitik och trevlig helg!

Vad gäller gårdagens tsunamirapport har jag skrivit en inrikespolitisk reflektion här, och Lars Stjernkvists alltid eftertänksamma klokskap hittar du här.
Moderaten som ringde 647 samtal till en sexchatt är nu polisanmäld och jagar journalisternas källor, en artikel kommer snart på aip.nu. Nu ska jag snart till Bohuslän och Göteborg, trevlig helg!

3 Comments:

Blogger Anna, Fair and True said...

"Broder Leijonborg fyllde på och menade att om Persson hade sett till att flyga hem svenskarna snabbare, så hade fler thailändare överlevt." Sa han verkligen det??

I övrigt hoppas jag du har rätt! Som tur var är det ju ett tag till valet och folk kanske glömmer. Det som är skrämmande i allmänhet är hur fort media går över till rapportering av annat; redan några timmar efter presskonferenser o dyl hade annat lagt sig överst på tidningarnas hemsidor.

2/12/05 17:13  
Blogger Eric Sundström said...

Den långsiktiga effekten blir förhoppningsvis a: att vi verkligen får en fungerande krishantering i Sverige, kritiken är hård och befogad, samt b: att valrörelsen handlar om politik.

5/12/05 12:02  
Anonymous Svempa said...

"Eftersom borgerligheten har kört fast politiskt försöker de nu utnyttja Katastrofkommissionens tsunamirapport för att smutskasta Göran Persson."

Suck.

Det här handlar om en av de största katastroferna som i modern tid drabbat Sverige, om en UD-byråkrati som trånar efter cocktails under kristallkronor i något gammalt arvfurstepalats snarare än att de brinner för att tjäna sina medborgare och skattebetalare, om en krisberedskap som får Per Albins uttalande om Sveriges krigsberedskap att framstå som sanning, om folkvalda som har lika mycket empati som Ny Demokrati, lika stor sjukdomsinsikt som Irene von Wachenfeldt och ett ledarskap som får min senildementa farbrors dreggeldränkta dravel att framstå som klartänkta visdomsord som kan flytta berg.

Och du pratar om att borgarna försöker "utnyttja katastrofkommissionens rapport".

Det är ju lägre än Göran Persson själv, som säger "förlåt, men jag lovar lovar looooovar att vi klarar än katastrof bättre nästa gång. Vi ska skärpa oss".

Du kommer att bli en utmärkt politruk.

8/12/05 13:22  

Post a Comment

<< Home