Friday, January 06, 2006

Tillåter (v) att jag åker på bröllop i LA?

Via Carlas hyfsat nya blogg hittar jag följande knäppa att-satser som avslutar en motion lagd vid vänsterpartiets kongress:
Motion 149 – inför ekonomiska sanktioner mot USA
att svenska staten omgående bryter alla ekonomiska och militära avtal man har med USA.
att Sverige omgående inför ekonomiska sanktioner gentemot USA.
att alla företag och verksamheter med Amerikanska kopplingar förbjuds att verka i Sverige.
att amerikanska medborgare nekas inträde i Sverige och att alla amerikanska medborgare bosatta i Sverige utvisas om de inte avsäger sig sitt amerikanska medborgarskap.
att dessa sanktioner inte hävs förrän USA bett berörda länder samt FN om ursäkt, slutat att bete sig som världspoliser samt hävt sina sanktioner gentemot Kuba.

Om detta skulle genomföras i praktiken har jag ett gäng bekanta som skulle utvisas, svensk ekonomi skulle kollapsa med massarbetslöshet som följd (vilket även skulle drabba motionsskrivaren och kongressombuden, samt vänsterpartiets informationschef som inte längre får gå till det välbetalda konsultjobbet). Och eftersom USA troligtvis skulle svara med samma mynt, och förbjuda svenskar att åka till Amerika, så skulle jag inte kunna åka på Toms bröllop i februari. Ja, ni förstår själva hur knäppt det är.

Motionen är naturlitgtvis närmast ett extremt skämt, men det som är mest problematiskt på riktigt är att partiets vänsterflygel verkar dominera kongressen helt, samtidigt som målet är en koalitionsregering med socialdemokraterna. Detta skulle naturligtvis kräva kompromisser och en mer realpolitisk riktning än den vi kan se i Göteborg just nu. Fortsättning lär följa.

4 Comments:

Anonymous Johan said...

Grattis, det är detta parti ni behöver för att regera...

7/1/06 18:24  
Blogger Johan Sjölander said...

Framförallt skulle det göra det svårt att åka till Vegas för att gifta sig - undrar vad hon pr-konsulten tycker om det...

Tragiskt när kritik av USA:s utrikespolitik förbyts i närmast rasism (nu avslogs väl motionen rätt kratfullt, får man hoppas). Annars brukar ju vänstern, i bred bemärkelse, vara rätt förtjusta i det amerikanska, har skrivit en text om detta här

http://johansjolander.blogspot.com/2006/01/varfr-lskar-vnstern-amerikansk-kultur.html

Välkommen att kolla in!

9/1/06 09:43  
Blogger A. von Achtersnurra said...

Tveksamt. Du kanske inte får komma tillbaka in i landet.

10/1/06 15:54  
Blogger Eric Sundström said...

Johan: det var ingen nyhet, men väntserpartister med överambitiösa förslag som syftar till att göra samhället mer rättvist är bättre än Maud Olofssons skattesänkningar på 250 miljarder (en femtedel av välfärden).

Johan S: Tack för tipset!

A von A: Då får jag försöka hitta ett jobb i DC, eller smyga in över finska gränsen?!

11/1/06 10:37  

Post a Comment

<< Home