Thursday, December 08, 2005

Från Gröna khmerer till Timro

Min artikel i SSUs tidning Frihet om Centerns och CUFs högersväng ligger nu äntlingen uppe på nätet, läs den här. Artikeln har bland annat kommenterats i ett ledarstick i SvD (jag har bloggat om detta tidigare) men också inspirerat en ledarkommentar av den alltid utmärkte Olov Abrahamsson i NSD. Trevlig läsning (och glöm inte att kolla in SSUs nya hemsida, bland annat omröstningen om huruvida det kommer att bli fred i Mellanöstern... vilken pessimism!).

5 Comments:

Anonymous Claes Nordmark said...

Federleys "Hungriga vargar jagar bäst" känns väldigt långt ifrån centerns traditionella politik. Mycket välskriven och belysande artikel Eric!

8/12/05 15:11  
Blogger Emma Lindelöf said...

This comment has been removed by the author.

9/12/05 11:35  
Anonymous Johan said...

Vet inte riktigt hur Claes har kommit fram till slutsatsen att det skulle vara en välskriven och belysande artikel.

Snarare en rätt ytlig och historielös sak som är skriven för att passa Erics syften. Syften som att alla som inte vill samarbeta med sossarna är elaka...

11/12/05 20:17  
Blogger Eric Sundström said...

Emma: Liberats är verkligen en bra tidskrift numera.
Johan: OJ OJ OJ. Du betalar hyran med lönen du får som Maud Olofssons pressekreterare, och sedan tycker du inte om när centerns historielösa högerglidning granskas. Jag blir inte förvånad, men smickrad över att du läser. Och till och med skriver en replik till Claes.

13/12/05 09:41  
Anonymous Johan said...

Jag läser rätt många bloggar Eric så du är inte speciellt utvald om du trodde det. Och ja, med min lön betalar jag min hyra. Precis som jag utgår ifrån att du betalar din hyra med pengar från det socialdemokratiska partiet.

Du får gärna granska centerpartiet Eric. Det var inte det jag skrev om. Dock tycker jag att det var en ytlig och historielös sak du hade författat. Och det har inget som helst att göra med att jag skulle tycka illa om att du skriver om centerpartiet. Sedan anser jag det fascinerande att du bygger en del av din artikel på intervjuer med sossar. Sossar som naturligtvis har intresse av att beskriva centerpartiet på sitt sätt.

Några exempel på ytligheten och historielösheten.Din research på högskoleförbundare på riksdagskansliet var klen. Det jobbade människor med bakgrund i CHF på riksdagsnkansliet under Olof Johanssons partiledarskap också. Men det passade ju inte riktigt in i din teori.

Du skriver själv ingenting om partiets bildande, ingenting om tiden med Fälldin när Centerpartiet var med och såg till att Sverige fick sin första icke-socialistiska regering på 44 år. Det har du bara på citat från Fredrick Federley.

Jag förstår givetvis att du inte vill ta med sådant som motbevisar din teori. Och därför kunde jag också med gott samvete påpeka för Claes att jag inte delade hans uppfattning om att det var en välskriven artikel.

17/12/05 18:51  

Post a Comment

<< Home