Monday, January 30, 2006

Och det som alla pratar om...

Jag tycker att Anna låter mycket mer trovärdig än dörrvakten. Och lite oväntat gör DNs Henrik Brors en riktigt nykter (f'låt) analys. Liksom, något mer väntat, Esbati. I övrigt får andra rapportera och spekulera, men när det här har blåst över tror jag att Anna och SSU (aka världens bästa ungdomsförbund) kommer att göra en riktigt stark valrörelse. Stå på dig Anna!

5 Comments:

Anonymous Nina said...

Har legat sjuk i sängen i helgen. Nyhetsprogrammens jinglar har väckt mig titt som tätt. Det som stannat kvar hos mig är Hamas seger och så denna våldshistoria Anna hamnat i.

Jag är naiv nu (det blir man lättare med feber) men var tog samtalet vägen? Eller har mänskligheten inte kommit dit än att vi samtalar oss fram till lösningar när vi har olika perspektiv på verkligheten? Eller har vi varit där och vänt tillbaka till grottstadiet?

Och vart tog respekten vägen? Eller har människan inte nåt dit heller än? När en människa förödmjukas - blir kallas hora och misshandlad av en dörrvakt eller varje dag hindras ta sig till och från sitt arbete av en ockupationsmakt utsända - hur ska hon reagera? Hur ska hon säga ifrån? Hur ska hon få upprättelse?

Jag vet att man inte kan jämföra oförskämda och våldsamma dörrvakter med ockupationsmakten Israel. Men någonstans handlar det om var mänskligheten står. Vad vi är och vad vi vill vara.

Jag vill få respekt, jag vill bli lyssnad till. Alldeles oavsett om jag är en 29-åring kvinna en sen kväll i samspråk med en dörrvakt på krogen, eller jag är en 29-årig kvinna i Abu Dis som försöker ta mig till universitetet.

/Nina

30/1/06 12:23  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

31/1/06 01:49  
Blogger Eric Sundström said...

Kloka tankar Nina. När jag ser bilder på hur mycket stryk Anna har fått, och samtidigt hör andra historier om vakterna på Crazy Horse, så blir jag mörkrädd. När blev det OK att slå kvinnor med batong över hela kroppen, alldeles oavsett hur full en kvinna är, vad hon har sagt, stretat emot etc etc. Obehagligt, precis som i så många andra situationer i världen. Men detta sker i Sveriges huvudstad 2006.

PS Tog bort ett otrevligt inlägg

31/1/06 10:54  
Anonymous Anonymous said...

Haha, några ledtrådar om vari det otrevliga låg vore på sin plats.

31/1/06 12:08  
Anonymous Anonymous said...

Det är väll aldrig rätt att slå någon? Oberoende av kön.

Fyllecell blev det dock. Så aspackad var hon, hur mkt man än vänder och vrider på det. Dåligt omdöme, speciellt då hon är ledande inom en stor ungdomsorganisation.

3/2/06 00:18  

Post a Comment

<< Home