Wednesday, May 24, 2006

Skyltfönstret: artikelserie om Täby i AiP

Missa inte den artikelserie om Reinfeldts Täby som vi inlett i AiP.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

(Tränings-)cyklade genom Täby härförleden och noterade den synnerligen dåliga kvaliten på vägarna. Är det något ni tar upp i serien?

25/5/06 01:06  
Anonymous Daniel Mathisen said...

Grymt!

25/5/06 09:31  
Blogger Claes Nordmark said...

Bra, mer granskning av Täby behövs!

Jag var i höstas på ett kommunfullmäktigemöte i Täby. På en punkt när Filippa Reinfeldt inte hade något bra svar på Socialdemokraternas ifrågasättande (kommer tyvärr inte ihåg exakt vad det handlade om) så sa hon istället något i stil med att: "Ja, men vi har ju väljarna med oss och menar då Socialdemokraterna att väljarna har fel?". Hon syftade till de 42,4 % som Moderaterna fick i kommunvalet i Täby 2002.

Undrar just hur folk hade reagerat om ett socialdemokratiskt kommunalråd hade raljerat på samma arroganta sätt?

25/5/06 18:04  
Blogger Håkan said...

Varför måste man bevisa att något blir bättre om man vill göra en kommunal verksamhet privat (Tibbleskolan)? Varför är det fel att de flesta förskolor, skolor eller t o m gymnasier inte är kommunala? Är det för att s anser att det är viktigare att något ägs och drivs av kommunen än att något fungerar?

Aip-artikeln handlar väldigt mycket om driftsform och väldigt lite om innehåll. Om det nu är dåligt att så många skolor är friskolor, varför står det inget om att Täbyeleverna presterar sämre än elever på andra håll?

På en punkt håller jag dock helt med Täbyoppositionen - maktskifte har ett egenvärde när ett parti har haft makten under väldigt lång tid.

26/5/06 12:12  
Blogger Eric Sundström said...

Är det dåliga vägar i Täby? Där har vi kanske en artikel till... :-)

Håkan: jag gillar mångfald, allt ska inte skötas av staten, men allt ska inte heller vara privat. Du har rätt i att kvaliteten borde stå i centrum ännu mer, men jag tycker att det offentliga har ett huvudansvar för public goods som skola och vård. Gärna privata alternativ, men om allt drivs privat hamnar en del allmänintressen i kläm. Finns det avgiftsfria musikskolor i Täby?

30/5/06 19:04  

Post a Comment

<< Home