Monday, May 30, 2005

Intressant utveckling i SSU

Vi är nog väldigt många som har hoppats på en lugn och förenande utveckling inom Sveriges bästa och viktigaste ungdomsförbund: SSU. Nu läste jag precis på SSU:s debattforum Agera att Örebro läns SSU-distrikt (brukar räknas som ett traditionellt/"vänster"-distrikt) har beslutat att nominera Alaa Idris till förbundsordförande. Personligen hoppas och tror jag att en framåtsyftande kompromiss borde vara möjlig och att kongressen sedan kan bli en styrkedemonstration inför valrörelsen 2006. Fortsättning lär följa.

9 Comments:

Anonymous fredrik jansson said...

Alaa är absolut en av de som kan vara en del av en enande kompromiss. För en kompromiss är nog SSU:s enda hopp. Blir det ytterligare en "räkna röster"-kongress kan man nog lika gärna lägga ner ungdomsförbundet.

30/5/05 15:09  
Blogger Eric Sundström said...

Håller med!

30/5/05 15:09  
Anonymous Johan Nyström said...

Det är bra att kompromissa men inte för mycket. Det finns distrikt vars åsikter jag om de antogs på kongress omedelbart skulle gå ur SSU.

31/5/05 18:15  
Anonymous fredrik jansson said...

Ett kompromissande betyder rimligen ett givande och tagande från båda sidor. Men om vi utgår från att SSU:s kongress 2005 blir en konsensuskongress lär man inte anta några femårsplaner i Linköping. Om det nu är det du är orolig för?

31/5/05 18:51  
Anonymous Veronica Palm said...

Jag vet inget om hur lösningen är tänkt att fungera i praktiken, eller vad de olika kandidatrna har för kvaliteer, men jag hoppas innerligt att det går vägen.

SSU förtjänar ett bättre öde än vad varit fallet denna vår. SSU kan vara spännande politik, äkta vänskap och praktisk solidaritetnär det är som bäst. Vi är så många som har upplevt det.

31/5/05 21:16  
Blogger Eric Sundström said...

Nu har vi fått en kompromiss i alla fall (se förslaget på www.ssu.se), jag vet inte heller exakt hur det ska fungera i praktiken men hoppas på samförstånd och en konstruktiv kongress.

1/6/05 10:01  
Anonymous Amir Sariaslan said...

Det är i dessa dagar som man förstår hur pass mycket man kommer att sakna Ardalan som förbundsordförande.

/Amir

1/6/05 19:37  
Anonymous E said...

Amir, hur menar du?

7/6/05 14:07  
Blogger Martin Tollén said...

Jag var på ett möte häromkvällen med en kille som heter Kålle. Han var bra. Tror ni inte att han skulle göra sig bra som SSU-ordförande?

8/6/05 00:59  

Post a Comment

<< Home