Tuesday, December 20, 2005

Mer om dagens Expressen/Otto Sjöberg

För alla som tycker att Expressen länge har befunnit sig på ett sluttande plan rekommenderas en artikel på den kultursida som ännu håller hög kvalitet. Två av Sveriges främsta författare och "intellektuella", PO Enquist och Anders Ehnmark, begär att chefredaktör Otto Sjöberg ska avgå. Hetsjakten på Persbrandt blev droppen. Läs mer här.

2 Comments:

Blogger pullformannen said...

Att dessa gamla kultur-hannar kräver avgång är ju knappast en överraskning. Det som jag är nyfiken på är hur det ser ut inne i tidningshuset - vilket internt stöd OS har bland personalen.
Man kan ju inbilla sig att folk sluter upp bakom honom efter föregångarnas floppar. Otto har ju i vart fall fixat svarta siffror och det skattas väl högt bland journalister som känt bilan hänga över huvet.

21/12/05 09:27  
Blogger Eric Sundström said...

Jag tycker Ehnmark hade en del poänger i morgonsoffan imorse, bland annat när han påpekade att vi i Sverige har haft kvällstidningar med både kvalitet och skit (nu är det nästan bara skit kvar). I Frankrike och England är det ju mer uppdelat (eliten läser en tidning, "folket" en annan). Kärnfrågan blir ju då, precis som du säger, huruvida tidningen kan vara lönsam när du gör både och. När Expressen hade högre kvalitet var upplagan dubbelt så stor som idag, men nu har OS vänt en nedåtgående trend med ännu mera skit. Ingen enkel ekvation.

21/12/05 15:04  

Post a Comment

<< Home